Tot wanneer kun je wisselen van zorgverzekeraar

Laatste reactie 28/01/2017 01:06 door Dinja
· Markeren als ongelezen
Mariska Hoppens 1 jaar geleden geplaatst
Vanaf half 15 november tot en met 31 december heb je de tijd om te wisselen van zorgverzekeraar, elkaar opnieuw. Er zijn wel uitzonderingen want in sommige gevallen kun je in andere maanden overstappen van zorgverzekeraar.
Dokter Expert 1 jaar geleden geplaatst
Inderdaad in januari van het nieuwe jaar kun je nog overstappen. Maar in dat geval moet je wel je oude zorgverzekering zelf hebben opgezegd in december. Dat moet om precies te zijn voor 31 december gebeuren. Opzeggen kan via telefoon of e-mail van jouw zorgverzekeraar. Ook kun je je zorgverzekeraar opzegging regelen in je persoonlijke omgeving op hun website.

Overstappen van zorgverzekering na 1 januari

Kun je nog overstappen na 1 januari van het nieuwe jaar? Slechts in een paar situaties kan het voorkomen dat je tussen 1 februari en half november van zorgverzekering mag wisselen. Bijvoorbeeld als je voor langere tijd naar het buitenland gaat of gaat scheiden. In dat geval moet je zelf je zorgverzekering opzeggen.
Marcel Boom 1 jaar geleden geplaatst
Volgens mij is dit mogelijk tot 31 januari, in dit geval dus 2017.
Dinja Zwarte 1 jaar geleden geplaatst
Je kunt het hele jaar door van zorgverzekeraar wisselen, is altijd al zo geweest hoor. Wat @marcelboom zegt heb ik nog gehoord.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 January 2017 om 20:02
Aantal lezers 5
Aantal reacties 4